Göteborg – ”Lilla London”

Göteborg är Sveriges nästa största stad, är beläget på västkusten i Västra Götalands län och har ungefär en halv miljon invånare. Staden grundades 1621 av Gustav II Adolf som har en staty uppställd efter sig på Gustav Adolfs Torg.

Universitetet

I Göteborg finns det omkring 40 000 studenter vilket gör det till en av de största studentstäderna i Sverige. Här finns många ställen att hänga på för dig som är student i staden. Populära områden är bland annat Andra Lång, Tredje Lång, Vasastan samt Avenyn.

Näringslivet

Göteborg är tidigare känd som en stor industristad med tre av Sveriges största varv som var beläget i Göteborgs hamn. Sedan några år tillbaka är alla varv nedlagda och kvar finns nu ett antal K-märkta kranar som är ett hett debattämne i staden. På samma plats som varven låg har det gjorts stora satsningar och byggts nya fastigheter för både privatpersoner och företag. På Lindholmen, som var en del av varven, sitter nu istället många stora och kända företag inom IT och miljöteknik som är en stor del av Göteborgs näringsliv – där allt fler lediga jobb i Göteborg finns att söka. Klassiska företag som Volvo och SKF är fortsatt viktiga företag för staden som genererar både skatteinkomster och uppbyggning av Göteborgs stads varumärke.

Kulturlivet

Stadens kulturliv är stort och har mycket att erbjuda. Flertalet biosalonger, teaterscener, museum och stora evenemangsarenor finns att besöka - däribland Ullevi som är Nordens största utomhusarena för konserter.

Lediga jobb Göteborg

Jobbmöjligheterna i Göteborg är mer eller mindre oändliga. Att hitta lediga jobb i Göteborg beror såklart på i vilken bransch du söker – bristen på arbetskraft är större inom visa yrken än andra. Oavsett vad finns det flera olika sätt att söka lediga jobb på i Göteborg. Arbetsförmedlingen (Platsbanken) är en bra myndighet att få hjälp med för att hitta lediga jobb inom det yrke man söker. De erbjuder många jobb och kan hjälpa till med olika typer av praktiker om du har svårt att hitta jobb av olika anledningar. Andra alternativ är givetvis att söka sig till rekryteringsföretag som ansvarar för rekrytering åt företag. Vill du jobba med bemanning och vara konsult på ett företag är istället bemanningsföretag ett alternativ. Det är ofta en bra väg in i ett företag för att skapa sig möjligheten att få en anställning där direkt. Självklart är ju också ett alternativ att uppsöka företag direkt som är ute efter din kompetens. Var då inte rädd att skicka in spontanansökningar.

Aktuella jobb

På JobBuddy har vi försökt förenkla jobbsökande och listat alla lediga jobb i Göteborg på ett och samma ställe. Här kan du se lediga jobb i Göteborg men även i kranskommunerna. Detsamma gäller såklart även andra städer om det är mer intressant – besök då vår huvudsida. Du kan på JobBuddy söka jobb där det krävs en ansökan med CV och personligt brev, men vi har även tjänster där du kan söka helt utan CV och istället svara på ett fåtal frågor för att se om du har den kompetens som krävs. Hoppas du hittar lediga jobb i Göteborg som du vill söka hos oss! JobBuddy for You!

Källa: Göteborgs stads hemsida, 2016