Umeå – ”Björkarnas stad”

Sök jobb enkelt via Jobbuddy. Med några få klick kan du söka bland tusentals lediga jobb inom den kategori du önskar. Oavsett om du är specialist eller ny på jobbmarknaden så har Jobbuddy något för dig. Hitta ditt jobb inom den kategori som passar dig!

Universitetet

Studentstaden Umeå är känd för sin ungdomliga charm och det stora studentliv som finns här med många uteställen, caféer och idrottsanläggningar – för både studenter och andra. Umeå universitet är ett av landets största högskoleutbildning med över 32 000 studenter.

Näringslivet

Som norra Sveriges största kommun är näringslivet i staden stort. Över 12 000 företag finns i kommunen där många företag inom den privata sektorn växer. Den nära samverkan mellan universitet, kommun, näringsliv och andra organisationer ses som en stor faktor till den växande trenden. Tack vare kommunens starka näringsliv finns det många lediga jobb i Umeå att söka. De branscher där tillväxten ser som allra starkast ut i, är bland annat inom miljö och energi, medicin, bioteknik och informationsteknologi. Utöver dessa branscher finns där mängder av yrken som nu och i framtiden kommer behöva arbetskraft – både i den offentliga- och privata sektorn.

Kulturlivet

Staden erbjuder även ett stort kulturliv med flertalet sevärdheter. Norrlandsoperan, Umeå Jazzfestival och Bildmuséet är exempel på sevärdheter som gör Umeå till en attraktiv kulturstad.

Lediga jobb Umeå

Att söka efter lediga jobb i Umeå kan göras via flera olika plattformar. Dels kan företag själva annonsera lediga tjänster på sin hemsida där man kan söka. Andra tar hjälp av rekryteringsfirmor eller rentav hyr in konsulter från bemanningsföretag. Därför kan det vara ett alternativ att söka sig till de lokala bemanningsföretag som finns i Umeå, för att öka jobbmöjligheterna.

En vanligare väg att gå, som också är den mest populära, är att söka sig till arbetsförmedlingen. Där blir man tilldelad en handledare som tipsar på lediga jobb och matchar din profil med de tjänster som finns att söka. Arbetsförmedlingen har också ett flertal arbetsmarknadsdagar där det finns möjlighet att träffa personer och företag från näringslivet för att knyta kontakter. Att prata med nya personer och på så sätt bygga sig ett kontaktnät är alltid en bra väg till ett nytt jobb.

Aktuella jobb

För att se de lediga jobb i Umeå som finns på Jobbuddy.se kan du sortera efter ort eller län, beroende på om du kan tänka dig att arbeta i någon stad/kommun inom Västerbottens län eller enbart i Umeå. På Jobbuddy kan du få fram alla lediga jobb i Umeå genom att enbart söka på staden. Det kan vara ett enkelt sätt för dig som vill se alla de lediga tjänsterna på samma gång – oavsett kategori.

I Umeå finns garanterat ett jobb som passar dig. För att ta del av lediga jobb som kommer upp på Jobbuddy kan du registrera din e-postadress för att få matchmail när nya tjänster finns tillgängliga att söka. JobBuddy for You!

Källa: Umeå kommuns hemsida, 2016